GGD Amsterdam

 • title=

De aan de apparatuur gestelde eisen zijn hoog. Net zoals de eis voor de service van de leverancier...

Vooral de eenvoud in bediening is belangrijk omdat het ambulancepersoneel onder soms extreme omstandigheden snel moet kunnen communiceren.

 

 

Lees meer

Ambulancedienst GGD Amsterdam, Ambulancedienst VZA, GHOR Amsterdam en Huisartsenposten Amsterdam en Zaanstreek-Waterland, VU Medisch Centrum, RAVAA en MKA hebben gezamenlijk aan Abiom gevraagd de vervanging van hun bestaande C2000 randapparatuur te verzorgen. 

Tot op heden waren de bovengenoemde organisaties al jarenlang gebruiker van Sepura communicatieapparatuur in het C2000 netwerk.

Vorig jaar zijn zij gestart met een uitgebreide testprocedure. In deze testfase zijn de meest voorkomende fabricaten en typen randapparatuur getest in een ambulance omgeving. Zoals bij verreweg de meeste van deze testprocedures met betrekking tot TETRA randapparatuur en met name binnen C2000 komt Sepura op alle fronten als beste uit de bus. Voor ambulancediensten is een uiterst betrouwbare communicatie van levensbelang. De eisen die aan de apparatuur gesteld worden zijn dan ook hoog, evenals de ondersteuning die verwacht wordt van de leverancier. Vooral de eenvoud in bediening is belangrijk omdat het ambulancepersoneel onder soms extreme omstandigheden snel moet kunnen communiceren. Ook een duidelijke afleesbaarheid van het display is belangrijk. 

Ambulancedienst GGD Amsterdam, Ambulancedienst VZA, GHOR Amsterdam en Huisartsenposten Amsterdam en Zaanstreek-Waterland, VU Medisch Centrum, RAVAA en MKA hebben gekozen voor Sepura STP8000 portofoons omdat deze voldoen aan de gestelde eisen. 

Met name de ervaring die zij hebben met Sepura heeft een belangrijke rol gespeeld. De eenvoudige programmeermogelijkheden zijn natuurlijk ook een enorm voordeel voor de C2000 beheerders. In het gehele traject van testen, logistiek en trainen heeft Abiom de klant volledig ondersteund. 

Abiom realiseert dankzij de goede onderlinge samenwerking met de projectgroep van de klant een communicatieoplossing welke de betrouwbaarheid en de kwaliteit biedt die verwacht mag worden binnen een omgeving waar elke seconde telt. Met deze oplossing kan de gebruiker vele jaren probleemloos vooruit.
 

De specificaties

De keuze van de projectgroep is mede gemaakt op de volgende gronden: 

 • Gedegen samenwerking tussen de projectgroep en Abiom
 • Klantgerichte oplossing voor de gebruikers
 • De kwaliteit van de Sepura STP8000 portofoons
 • De eenvoud in bediening
 • De gebruiksvriendelijke programmeertool
 • De landelijke uitstekende relatie van Abiom met de Openbare Orde en Veiligheidsregio’s
 • De ondersteuning van Abiom, voor, tijdens en na de oplevering
   

Uitrusting

SEPURA Accessoires:

STP8238 portofoons
Remote Speaker Mic’s
Radio Manager
Antennes
programmeersysteem
Laders
Meervoudige laders
Spreek-/luistersets
Autoladers
Draagtassen